Rólunk

A pöttyös az igazi! 

1998 óta vagyok az angol szetterek szerelmese, attól a naptól kezdve, ahogy az első pihe-puha pöttyös maci "Max" (VCH The Favorite Mascot Atkinson) átlépte a küszöbünket, attól a bizonyos naptól számomra "A pöttyös az igazi!". 

Hogy minek köszönhetem a sorsomat? A történet elég triviális: magyar vizslánk, Adél halála után új családtagot kerestünk. Édesanyám az akkor népszerű ír szettert szeretett volna, a húgom viszont dalmatát, mert akkor játszották a mozikban a 101 kiskutyát. Ahogy lapoztuk a kutyás könyvet egyszercsak előttünk volt a tuti megoldás... szetter is és pöttyös is! Ez az! :) 


Azóta több angol szetterem volt. Elvarázsoltak simulékony, kedves természetükkel, sokszínű személyiségükkel. Honey-val (Spotted-Sphinx Napsugár), a második szetteremmel letettem a vadász képesség vizsgát és belekóstoltam az "agility" világába is. :) Josie-val (JCH, HCH, SCH You Are My Destiny) már nem csak "agility"-zem, de "canicross"-ozom is. Bármibe kezdünk, mindenhol megállják a helyüket. Szeretem, hogy ha kell felpörögnek és "dolgoznak" legyen az bármi is, viszont ha hazaérünk, vendégségben vagyunk, bemutatózunk, elfekszenek és türelmesen várnak.

Évtizedekig nem akartam tenyésztői babérokra törni, csak azt szerettem volna, hogy mindig legyen mellettem egy pöttyös társ. Most se az a célom, hogy évről évre ontsam a kölyköket... időközönként lesz csak alom nálunk, ha megtalálom a tökéletes párosítást, hisz számomra az a legfontosabb, hogy a tőlem származó egészséges, kiegyensúlyozott kölykök minden család/gazda életét bearanyozzák.

Minden szetter tulajdonosnak csak egy dolgot kívánok: annyi boldog percet, emléket, ahány pötty van a kutyáján! Kezdődjön hát a számolás! :)


Szetteres üdvözlettel:

Dominó Dalma

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el